MSHulpmiddelen

Mogelijkheden ipv onmogelijkheden

Iedereen die( chronisch) ziek wordt of lichamelijke beperkingen ondervindt of met beiden te maken krijgt, krijgt te maken met acceptatie. Acceptatie dat zijn of haar lichaam niet precies meer doet wat jij wilt of dat je mentaal bij je zelf ontdekt dat je minder goed kunt lezen, onthouden of simpelweg snel last hebt van prikkels en prikkelverwerking. Bij MS spelen verschillende aandoeningen/symptomen een rol en een veel gehoorde klacht is de arm/hand functie.  Er kan zijn dat u krachtverlies ervaart, gevoelstoornissen of toenamen tintelingen. Voor deze doelgroep is het daarom erg fijn om gericht op een plek te kijken naar hulpmiddelen.

Een revalidatie/behandeling, ergotherapie of fysiotherapie zijn dan vaak de eerste hulpmiddelen die dan worden ingezet. Degene die een beperkte hand en arm functie hebben ofwel allen met een aandoening of ziekte hebben vaak 2 mogelijkheden of ik leer dit accepteren en ik leer zo goed mogelijk hiermee omgaan of ik laat alle negatieve aspecten te overhand krijgen ( neerslachtigheid, somber, depressieve gevoelens, machteloosheid, bitterheid, pijn) Dit is geen makkelijke opgave en soms is het gewoon vallen en opstaan. Echter met denken in mogelijkheden neem je al belangrijke stap in een gelukkigere leven. Er is altijd wel een mogelijkheid om je leven beter en/of fijner te maken en een belangrijke stap hierin is om te bedenken “wat wil ik” want vanuit willen ontstaat vanzelf mogelijkheden, manieren, aanpassingen om het te realiseren.

Zo kun je met bepaalde hulpmiddelen  wel thuis blijven wonen, jezelf aankleden, sociale activiteiten ondernemen, zelf blijven koken, gezelschapsspellen spelen, zelf lopen etc  Dit zal u een bevredigend gevoel geven en blijven geven. Een hoop hulpmiddelen zijn al in ons huisof woning te vinden, echter voor wat meer specifieke hulp, aangepaste materialen en inzetbaarheid heeft u meer dan genoeg keus op deze website.

Deze hulpmiddelen zijn tegenwoordig ook heel divers en geschikt voor verschillende momenten of plekken/plaatsen waar je het nodig hebt. Ze zijn ook wat betreft vormgeving soms zo aangepast zodat ze vrolijker of eleganter uitzien. Het aangepast bestek heeft nu vaker een modernere uiterlijk zodat jezelf deze mee kunt nemen naar een feestje of etentje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten