MSHulpmiddelen

Koken en Tafelen

De chronische ziekte MS uit zich op vele manieren. Een verminderde hand of armfunctie is daar een van. Hoe moet dit dan als je altijd genoten hebt om in de keuken te staan en voor jezelf en of anderen te koken? Koken en daarna gezellig tafelen is een sociale bezigheid, het verbind je met elkaar en geeft  warmte en gezelligheid.

Vroeg of laat kom je dan voor de keuze te staan om hulpmiddelen te gebruiken. Soms is het lastig om de stap te zetten naar hulpmiddelen. Schaamte naar jezelf of naar anderen, kwetsbaarheid en het gevoel van afhankelijkheid kan je hierin hinderen. Daarnaast ogen sommige hulpmiddelen gewoon niet mooi. Bedenk dan dat ze de weg bieden en geven naar onafhankelijkheid, zelfstandigheid en mooie tafelmomenten.

Koken vereist de beheersing van een flink aantal technieken, zoals schillen, snijden, klutsen en roeren. Elektrische keukenmachines zijn handig en kunnen een hoop werkzaamheden die normaal gesproken kracht kosten uit handen nemen. Toch blijven er nog veel klusjes over die lastig zijn wanneer u minder kracht of coördinatie in uw handen hebt. Bijvoorbeeld het openen van flessen of blikken, het schaven van kaas, het smeren van een boterham of het snijden van groenten. Met de vele hulpmiddelen hierin wordt het alleen maar makkelijker. Er is ook meer aandacht voor de vormgeving en kleur waardoor de aanschaf bijna vanzelf gaat.

Kortom koken en tafelen gaat goed samen met MS door gebruik te maken van de hulpmiddelen die er zijn.

1 gedachte over “Koken en Tafelen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten